Actualiteit

Actualiteit

Als team van Houvast willen we jullie informeren over een belangrijke beslissing die we genomen hebben. Na zorgvuldige overweging en met een gevoel van dankbaarheid voor de tijd die we samen hebben gedeeld, hebben we besloten om de vzw stop te zetten.
Dit besluit is niet lichtvaardig genomen en is het resultaat van verschillende uitdagingen waarmee...

Als een huwelijk spaak loopt, heeft dat helaas ook juridische en financiële gevolgen voor de voormalige partners. Welke zijn de belangrijkste?

Het instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen is verheugd u te kunnen meedelen dat de nieuwe website 'Zorgcentra na Seksueel Geweld' online staat!

Relatietherapeute Cindy schrijft boek over samengestelde gezinnen: "Wees je bewust van de hechting van de kinderen"
Eén lange tafel vol lachende gezichten? De realiteit van het samengesteld gezin wijkt vaak af van dit ideaalbeeld. Relatietherapeute Cindy Schepers schreef met Relatiestress in je samengesteld gezin een boek dat koppels moet helpen om...

Het Grondwettelijk Hof oordeelt in een arrest dat beide plusouders een pluskind van 18 jaar of ouder moeten kunnen adopteren. Tot nu was adoptie beperkt tot één plusouder. Het Hof zet de deur open voor een gunstiger erfenisregeling voor pluskinderen.

In België is een op tien ouders alleenstaand, en een op twintig alleenstaande ouders is ooit dakloos geweest. IKEA Welkom Thuis is een project dat alleenstaande ouders helpt bij het vinden van een degelijke woning. Ikea werkt daarvoor onder meer samen met CAW.

Om het succes van een vereniging te laten voortduren is het aangewezen om een mix van nieuwe en ervaren leden aan het roer te hebben; dat impliceert meteen ook dat er regelmatig voor vernieuwing wordt gezorgd in de groep die alles in goede banen probeert te leiden, zodat mensen die jarenlang hebben bijgedragen kunnen worden opgevolgd als hun leven...

Erfrecht, plusouders en pluskinderen… niet altijd een eenvoudige zaak.
Notariskantoren krijgen vaak vragen over de werking van het erfrecht bij nieuw samengestelde gezinnen. Hoe behoud je het financieel evenwicht tussen je kinderen (uit een vorige relatie) en je nieuwe partner?
Er zijn verschillende mogelijkheden.
Ontdek alles hierover in de ...