Actualiteit

Actualiteit

In België is een op tien ouders alleenstaand, en een op twintig alleenstaande ouders is ooit dakloos geweest. IKEA Welkom Thuis is een project dat alleenstaande ouders helpt bij het vinden van een degelijke woning. Ikea werkt daarvoor onder meer samen met CAW.

Om het succes van een vereniging te laten voortduren is het aangewezen om een mix van nieuwe en ervaren leden aan het roer te hebben; dat impliceert meteen ook dat er regelmatig voor vernieuwing wordt gezorgd in de groep die alles in goede banen probeert te leiden, zodat mensen die jarenlang hebben bijgedragen kunnen worden opgevolgd als hun leven...

Erfrecht, plusouders en pluskinderen… niet altijd een eenvoudige zaak.
Notariskantoren krijgen vaak vragen over de werking van het erfrecht bij nieuw samengestelde gezinnen. Hoe behoud je het financieel evenwicht tussen je kinderen (uit een vorige relatie) en je nieuwe partner?
Er zijn verschillende mogelijkheden.
Ontdek alles hierover in de ...

Peter Adriaenssens, Vlaanderens bekendste kinder- en jeugdpsychiater, laat steeds met eenvoudige maar toch warme woorden zijn licht schijnen op donkere plekken. Op het brein van pubers, bijvoorbeeld. Een verhelderend gesprek over tieners opvoeden, en over hoeveel er kan veranderen in één generatie tijd.

Dit jaar nog komen er vijf extra centra bij om slachtoffers van intrafamiliaal geweld te helpen, zo heeft Vlaams justitieminister Zuhal Demir (N-VA) beslist. Op die manier zal het netwerk van de Family Justice Centers heel Vlaanderen bestrijken.

Wat als je moeder al jaren vastzit in een relatie met een narcistische man? Wat als ze geen advies van je aanneemt en je enorm boos wordt door de situatie? Relatietherapeute Rika Ponnet geeft wekelijks advies in "Nieuwe feiten" (Radio 1), en ook op VRT NWS: "Kijk naar de echte dimensie van die man, maar probeer je ook te verplaatsen in je moeder." ...

Nele's verhaal

08-02-2023

"Enkele maanden geleden had Nele een geweldig leuk gesprek met een journaliste voor dit artikel. Fijn gesprek over een moeilijke tijd, maar dankzij Houvast waren er heel veel lichtpuntjes in haar leven!"

Steeds meer baby's en kleuters belanden in jeugdzorg: vooral stijging bij kwetsbare gezinnen.
Tussen 2020 en 2021 zijn meer baby's en kleuters terechtgekomen in de jeugdzorg.
Dat blijkt uit cijfers die Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
Het gaat zowel om kinderen die in een voorziening...

De Vlaming kiest steeds vaker voor een nieuwe partner en is ook gelukkiger in zijn relatie.
Toch blijft het klassieke kerngezin als ideaalbeeld overeind.
Dat blijkt uit de Grote Gezinsenquête van de Vlaamse overheid.