Actualiteit

Actualiteit

Peter Adriaenssens, Vlaanderens bekendste kinder- en jeugdpsychiater, laat steeds met eenvoudige maar toch warme woorden zijn licht schijnen op donkere plekken. Op het brein van pubers, bijvoorbeeld. Een verhelderend gesprek over tieners opvoeden, en over hoeveel er kan veranderen in één generatie tijd.

Dit jaar nog komen er vijf extra centra bij om slachtoffers van intrafamiliaal geweld te helpen, zo heeft Vlaams justitieminister Zuhal Demir (N-VA) beslist. Op die manier zal het netwerk van de Family Justice Centers heel Vlaanderen bestrijken.

Wat als je moeder al jaren vastzit in een relatie met een narcistische man? Wat als ze geen advies van je aanneemt en je enorm boos wordt door de situatie? Relatietherapeute Rika Ponnet geeft wekelijks advies in "Nieuwe feiten" (Radio 1), en ook op VRT NWS: "Kijk naar de echte dimensie van die man, maar probeer je ook te verplaatsen in je moeder." ...

Nele's verhaal

08-02-2023

"Enkele maanden geleden had Nele een geweldig leuk gesprek met een journaliste voor dit artikel. Fijn gesprek over een moeilijke tijd, maar dankzij Houvast waren er heel veel lichtpuntjes in haar leven!"

Steeds meer baby's en kleuters belanden in jeugdzorg: vooral stijging bij kwetsbare gezinnen.
Tussen 2020 en 2021 zijn meer baby's en kleuters terechtgekomen in de jeugdzorg.
Dat blijkt uit cijfers die Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
Het gaat zowel om kinderen die in een voorziening...

De Vlaming kiest steeds vaker voor een nieuwe partner en is ook gelukkiger in zijn relatie.
Toch blijft het klassieke kerngezin als ideaalbeeld overeind.
Dat blijkt uit de Grote Gezinsenquête van de Vlaamse overheid.

Kinderen zijn soms niet van hun gameconsoles weg te slaan.
Hoe ga je daar als ouder mee om?
Enkele tips van game-experts, kinderpsychologen en onderwijsdeskundigen.

Hierbij stellen we jou graag Houvast vzw 2.0 voor:
- vernieuwd uiterlijk
- verfrissend
- dynamischer
- actueler dan ooit