Eerste| Vorige| Omhoog| Volgende| Laatste
Hoe verdeel je een kind - Alles wat ouders moeten weten als ze apart gaan wonen (2005)
Afbeelding Voorkant Boek Gegevens
Auteur
Myriam Devroy
Genre Pedagogie
Publicatiedatum 16/06/2005
Medium Paperback (210 x 140 mm)
Uitgever Roularta Books NV
Taal Nederlands
Informatie
Uit elkaar gaan is een zware beslissing, zeker als je kinderen hebt. Hoe ga je de zorg voor hen verdelen met je ex-partner? Wat kan? Wat moet? Wat zijn de psychologische gevolgen voor de kinderen? Wat zijn de financiële gevolgen?

Hoe verdeel je een kind? Natuurlijk niet zoals je de meubelen of de huisraad verdeelt. Hoe dan wel? Door als ouders met elkaar te overleggen en afspraken te maken om de verantwoordlijkheden en opvoedingstaken onder elkaar te verdelen. Door na de scheiding als ouders samen te werken. Vader en moeder blijf je immers levenslang. Samenwerken als ouders bij een scheiding betekent met elkaar onderhandelen. De bedoeling van de onderhandelingen is een ouderschapsovereenkomst met duurzame afspraken over gezag, verblijf, kosten en conflictbeheersing.

'Hoe verdeel je een kind?' geeft ouders die apart gaan wonen op een overzichtelijke manier de objectieve informatie die ze nodig hebben om een doordachte ouderschapsovereenkomst op te stellen.

Myriam Devroy (1956) werkt als zelfstandig relatietherapaut en scheidingsbemiddelaar in Leuven, in samenwerking met het Centrum Algemeen Welzijnswerk regio Leueven.
Zij is licentiate in de psychologie (KULeuven) en volgde opleidingen in systeemtherapie en scheidingsbemiddeling.
Product Gegevens
LoC Classificatie 9789054665564
ISBN 9054665564
Aantal pagina's 291
Richtprijs 21,90 €
Internet Link