Eerste| Vorige| Omhoog| Volgende| Laatste
Liefde vraagt tijd (2002)
Afbeelding Voorkant Boek Gegevens
Auteur
Alfons Vansteenwegen
Genre Relaties
Publicatiedatum 2002
Uitgever Terra
Taal Nederlands
Informatie
Tijd maken voor elkaar. Het is van levensbelang voor een goede relatie. Partners maken immers niet altijd graag tijd vrij voor dezelfde dingen. Soms leeft de ene in de toekomst, terwijl een ander meer in het verleden leeft...
In Liefde vraagt tijd beschrijft Alfons Vansteenwegen op een praktische en heldere manier hoe partners tijd kunnen maken voor elkaar. Tijd om wonden te helen, tijd om samen te werken aan de toekomst. Het boek bevat vele voorbeelden uit de praktijk. Aan de hand van oefeningen wordt aangetoond hoe partners tot `onthaasting´ kunnen komen, en zo tot een betere (intieme) relatie.

MOMENTEEL NIET (MEER) LEVERBAAR!
Product Gegevens
ISBN 9020949179
Aantal pagina's 171
Richtprijs 16,95 €
Internet Link
Opmerkingen
De schrijver van dit boek behoeft geen aanbeveling meer; wat deze Belgische relatietherapeut schrijft over relaties en wat daarvoor nodig is om het goed te houden of te verbeteren, is reeel en duidelijk. De overspannen arbeidsmarkt, het feit dat bijna iedereen carriere moet maken, de sociale verplichtingen en de hoge eisen aan elkaar hebben tot gevolg, dat partners in een liefdesrelatie gewoon geen tijd meer hebben voor een diep of normaal gesprek of voor intimiteit. De schrijver maakt onderscheid tussen de tijd van de klok en de tijd van de beleving. Hij behandelt vooral de tijdsbeleving van het samenlevende paar. De beleving van de tijd heeft gevolgen voor het tempo en de verschillen daarin. Hij formuleert de term 'tweezame nu' om aan te geven, dat dit vooral gezamenlijke tijd is, 'een vluchtheuvel met twee'. Ook elke levensfase stelt andere tijdseisen en tempo. Echte gemeenschappelijke tijd, dat is een opgave om daar goed mee om te gaan, of het nu de vakanties zijn, de vrije dagen of de momenten van seks, want gemeenschappelijke tijd komt niet omdat men samenleeft. Aanbevolen voor die mensen, die zorgvuldig en respectvol met elkaar willen omgaan. In deze derde druk zijn nieuwe inzichten uit Amerikaans onderzoek verwerkt; tevens zijn nieuwe voorbeelden en oefeningen opgenomen.