De Tunnel en het Terras

De 'Houvasttunnel'

De 'Houvasttunnel'
De 'Houvasttunnel'
 Op de startpagina staat Houvast vzw omschreven  als : het platform waar éénoudergezinnen elkaar ondersteuning bieden, waar ze elkaar bijstaan met morele en/of praktische steun.

Houvast is er dus niet alleen voor hen die nog maar pas alleen zijn komen te staan, maar voor iedereen die op één of andere manier (even) alleen heeft ingestaan voor de opvoeding van zijn kinderen.

Chicane , één van de leden van Houvast, heeft de bedoeling van de vereniging heel treffend verwoord.

Met de evoluties van de laatste dagen (afscheid nemen, avatars verwijderen enzo) ben ik daar toch ook al enkele dagen over aan het denken wat er allemaal gebeurt??

Zelf zit ik nu 2 jaar op de site en zie ik een beetje de evolutie net zoals een tunnel na een echtscheiding.
In mijn beginperiode (HV bestond toen net) waren er ongeveer 150 geregistreerden.
Het overgrote deel mensen in het begin van de verwerkingsperiode. De groep was niet echt groot en het was makkelijk om elk individueel verhaal te kennen.
Houvast was op dat moment een ruime tunnel waar enkele mensen vooraan inzaten en elk voldoende ruimte hadden.
Die mensen van heel in het begin zijn ondertussen verdergeraakt in de tunnel, sommigen al halverwege, andere reeds aan het eind van de tunnel met zicht op nieuw licht.
Ondertussen is er een constante stroom geweest van nieuwe mensen die ook in die tunnel komen.
Die 'Houvasttunnel' is momenteel stevig gevuld zowel met mensen helemaal vooraan en zeker ook een aantal mensen halverwege en aan het einde van de tunnel.
Volgens mij staat er aan het einde van de tunnel zelfs een terras waar je kan kiezen om nog even te verpozen. Sommigen beslissen om direct verder te gaan in het zonlicht en verlaten 'Houvast', anderen kiezen wellicht om nog even op dat terras te vertoeven, mensen te helpen door de tunnel te raken!
Alleszins, ik heb de keuze gemaakt om nog even op dat terras te vertoeven en indien nodig nog een hand uit te steken om mensen door de tunnel te trekken!
Zelf heb ik in die 2 jaar niet enkel enorm steun gehad van meerdere HV mensen, sommigen durf ik 'echte vrienden' noemen, maar heb ik ook enorm veel geleerd over relaties en de visie daarop!
Die kennis en steun wil ik zeker nog verder delen met mensen overal in die tunnel zowel in het begin, midden als naar het einde.
En het is zeker niet omdat ik aan het einde van die tunnel sta dat er af en toe raad of visies van mensen vooraan in de tunnel geen deugd kunnen doen!
Kortom, 'Houvast' werd opgericht om steun te geven aan alleenstaande ouders en die doelstellingen worden nog steeds bereikt misschien zelfs beter dan helemaal in de beginperiode. Nu kunnen mensen 'feedback' krijgen van mensen uit alle niveaus van die 'HV tunnel'
Tot slot: Dat terras op het eind van de tunnel is best gezellig en er is voldoende plaats hoor.

© VZW Houvast - 'Chicane'