Nieuwe Houvast chatbox

Afspraken en regels.
Hier kun je al je vragen, suggesties en op- of aanmerkingen over de site en/of het forum kwijt.
Neem even de moeite om dit door te nemen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Houvast-team
Berichten: 571
Lid geworden op: 11 okt 2003, 23:42

Nieuwe Houvast chatbox

Bericht door Houvast-team » 11 aug 2006, 18:53

Houvast-chatters,

Gisteren hebben we, inderdaad onaangekondigd, een nieuwe chatbox uitgetest. Niet aangekondigd, om na te gaan of deze chatbox eenvoudig in gebruik is zonder hiervoor eerst verdere uitleg te moeten geven.

De nieuwe chatbox is nu geïntegreerd in het Houvastforum. Wanneer je inlogt op de chatbox wordt er gebruik gemaakt van je gebruikersnaam op het forum. Je kan nu ook de emoticons van het forum gebruiken bij het chatten.

Aangezien op IRC van Kreynet (de servers waarop onze chatbox draait) enkel gebruikersnamen tot 9 karakters toegelaten zijn, worden de gebruikersnamen tot 9 karakters afgekort. Spaties in gebruikersnamen worden vervangen door een underscore (_).
Wanneer er echter op het netwerk van Kreynet reeds een chatter aanwezig is (in andere chatboxen) met dezelfde gebruikersnaam als de jouwe, zal het chatprogramma een nummer achter je gebruikersnaam plaatsen. Zo is het best mogelijk dat de gebruikersnaam "pierre" hier op het forum als "pierre09" wordt weergegeven op het chatkanaal. Het bijgevoegde nummer heeft geen enkele verdere betekenis maar wordt enkel toegevoegd om je toegang te kunnen verlenen tot de chatservers.

We proberen zelf zoveel mogelijk aanwezig te zijn als operators om, indien dit nodig zou zijn, in te grijpen maar we rekenen natuurlijk ook op jullie om ons alle onregelmatigheden met betrekking tot het gebruik van de chatbox te melden. Om dit vlot te laten verlopen, zullen we een knop "chatmisbruik melden" voorzien waarmee je ons via e-mail berichten kan doorsturen. Houd er wel rekening mee dat we met onze chatbox op een "gratis en openbare" server werken en dat we dus niet alles zelf in de hand hebben.

Wanneer je een privégesprek ontvangt van iemand die niet zichtbaar is in de chatroom, negeer dit volledig en sluit het desbetreffende venster. Deze privégesprekken zijn niet afkomstig van Houvast forum- of chatgebruikers!

Indien jullie nog vragen of opmerkingen zouden hebben omtrent de vernieuwde chatbox, stuur ons een mail op admin@houvast.be.

Het Houvast-team.

Plaats reactie