Voeg een afbeelding toe aan een bericht

Afspraken en regels.
Hier kun je al je vragen, suggesties en op- of aanmerkingen over de site en/of het forum kwijt.
Neem even de moeite om dit door te nemen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Houvast-team
Berichten: 571
Lid geworden op: 11 okt 2003, 23:42

Voeg een afbeelding toe aan een bericht

Bericht door Houvast-team » 15 sep 2006, 20:05

Regelmatig krijgen wij de vraag van forumgebruikers om bijvoorbeeld in de rubriek "vraag en aanbod" een afbeelding te plaatsen omdat zij niet over een externe webruimte beschikken en/of de link daarnaartoe niet kunnen plaatsen.

Vanaf vandaag zal het mogelijk zijn om in de forumrubrieken op het forum zelf een eigen (vanop je eigen pc dus) afbeelding in je bericht te plaatsen. Je ziet bij het maken van een nieuw onderwerp of een nieuw antwoord een link "afbeelding toevoegen aan je bericht" onderaan het tekstvak waarin je je tekst intikt. Diezelfde mogelijkheid heb je nu ook in je privéberichten.

Wanneer je op deze link klikt zal er zich een klein venster openen waarmee je via de knop "bladeren" een afbeelding op je eigen pc kan opzoeken en uploaden. Onder de knop "bladeren" vind je ook nog een tekstvenster waar je eventueel commentaar omtrent de afbeelding kan toevoegen.

Afbeelding

Na het klikken op de knop "upload het!" zal er een link naar je afbeelding verschijnen in je bericht. Deze link zorgt ervoor dat er in je bericht een kleine versie van je afbeelding weergegeven wordt. Wanneer je op deze kleine afbeelding klikt, komt je afbeelding op ware grootte tevoorschijn.

Afbeelding

De 3 rubrieken waarin deze functie ingevoerd werd:

 • * Vraag en aanbod: Wanneer je een afbeelding van wat je zoekt of te koop wil aanbieden wenst toe te voegen.
  * Vragen en opmerkingen over de website: Heb je een vraag of een probleem (bv. foutmeldingen) met de Houvast website of forum en je kan zorgen voor een screenshot?
  * Hoe? zo!: Je hebt een vraag over een bepaalde internettoepassing en je kan dit verduidelijken met een afbeelding.


Uiteraard zijn er enkele afspraken te volgen bij het gebruik van deze functie:
 • * De algemene forumregels blijven natuurlijk gelden.
  * Het wordt niet toegestaan om foto's waarop personen afgebeeld zijn te plaatsen, zodat de privacy volledig gevrijwaard blijft.
  * Foto's en/of afbeeldingen die mensen kunnen kwetsen worden geweerd.
  * Per bericht mag je slechts 2 afbeeldingen toevoegen!

Het gebruik van illustraties kan de 'helderheid' van een posting verhogen, maar overmatig gebruik kan storend werken op de vlotte leesbaarheid.

Wij rekenen op jullie medewerking hieromtrent.

Houvast-team

Plaats reactie