Forumregels

Afspraken en regels.
Hier kun je al je vragen, suggesties en op- of aanmerkingen over de site en/of het forum kwijt.
Neem even de moeite om dit door te nemen.
Gesloten
Gebruikersavatar
Houvast-team
Berichten: 578
Lid geworden op: 11 okt 2003, 23:42

Forumregels

Bericht door Houvast-team » 08 mar 2008, 09:29

TIPS

Bepaalde gedeelten van het forum zijn leesbaar voor gasten. Een reactie plaatsen kan enkel na registratie.

Registreren is dus een aanrader, want alleen dan kan je alle rubrieken raadplegen en reageren.

Registreren doe je best onder een nickname (= schuilnaam, bijnaam...), die niet herkenbaar is voor derden (dus best geen nickname waarin je bv. je naam, initialen of gekende bijnaam of koosnaam verwerkt).
Nicknames of onderschriften op het forum mogen geen verwijzing bevatten naar organisaties van welke aard ook en je nickname mag niet de tekens ? of * bevatten omdat deze aanzien worden door de forumsoftware als "wildcards".

Meerdere registraties zijn verboden. Dat zorgt enkel maar voor verwarring en frustraties.

Ook kan je ten allen tijde je registratie ongedaan laten maken. Om misbruik te vermijden, sturen we steeds een bevestigingsmail naar het e-mailadres waarmee je je registreerde op het forum.

Zorg voor een duidelijke titel van je bericht zodat iedereen onmiddellijk weet waarover het gaat.

Vermijd afdwaling: respecteer het oorspronkelijk bericht en blijf bij het onderwerp.

Indien je niet akkoord kunt gaan met iemands mening, ga dan in op de inhoud van zijn bericht en val nooit de persoon in kwestie persoonlijk aan. Je mag van mening verschillen, maar we houden het wel beschaafd. Probeer je antwoord te staven met degelijke argumenten of nuttige gegevens.


FORUMREGELS

Het forum is een openbare plek en dat impliceert willens nillens een aantal afspraken en regels. Door je registratie heb je je akkoord verklaard met het naleven van deze regels. We vragen je deze overeenkomst met de nodige aandacht door te nemen en er uiteraard rekening mee te houden.

Het houvast-team wil ten allen tijde het auteursrecht (op het vlak van informatie, literatuur enz.) respecteren. We vragen jullie daarom met aandrang om geen foto's of volledige teksten op het forum te plaatsen die beschermd zijn door auteursrecht (ook nieuwsartikelen vallen daaronder). Gelieve daarom indien nodig de teksten niet als geheel te citeren, maar een link te plaatsen naar de desbetreffende website en enkel de relevante informatie te quoten. Voor andere gekopieerde teksten verwachten we dat je in je bericht ook altijd de bron vermeldt! Het houvast-team heeft het recht om - zonder waarschuwing - de bronvermelding zelf toe te voegen als de gebruiker dit nalaat.

Het plaatsen van foto’s of filmpjes op het forum met herkenbare personen (in het bijzonder van gebruikers en/of hun kinderen) is niet toegelaten. Het plaatsen van een link naar bv. een nieuwssite met foto’s mag wel. Plaats je een link naar een persoonlijke website? Hou er dan wel rekening mee dat de eigenaar van de website toestemming nodig heeft van alle personen op de foto’s of filmpjes vooraleer hij deze op een website mag plaatsen.

Om het recht op privacy en ook de anonimiteit van jullie en je kinderen te vrijwaren, vragen we om altijd enkel de beginletters van een naam te gebruiken; het houvast-team behoudt zich het recht voor om namen indien nodig zonder meer aan te passen.

Bij het aankondigen van uitjes vragen we in de titel een duidelijke vermelding te zetten van datum, omschrijving en locatie (bv. Zat. 17 mei: stadswandeling in Brugge) om zo de duidelijkheid te optimaliseren.

Dit forum is bedoeld om ideeën, meningen, opbouwende kritieken en ervaringen met anderen te delen. Hier is dus geen plaats voor scheldtirades, dreigementen, beledigingen of ondoordachte puberpraat.

Indien je niet akkoord kunt gaan met iemands mening, ga dan in op de inhoud van zijn bericht. Persoonlijke aanvallen worden niet aanvaard.

Post geen berichten die racistisch, schokkend, obsceen, haatdragend of beledigend zijn, of in strijd zijn met de Belgische wet of de wet op de privacy schenden.

Forumgebruikers brengen in hun berichten en privéberichten respect op voor ieders persoon en mening, ongeacht huidskleur, geslacht, leeftijd, religie en seksuele voorkeur.

Post geen links naar illegale software, porno, warez, crack-sites, ....

Reclame maken voor commerciële goederen, diensten en dergelijke, of die te koop aanbieden is verboden. Ook impliciete reclame hiervoor kan door het houvast-team zonder meer geweerd worden.

Flooding (zeer veel postings plaatsen na elkaar in dezelfde topic) is verboden. Dit remt andere leden af om in een topic te schrijven en maakt een dialoog in de betreffende topic onmogelijk.

Maak geen gebruik van CAPS flooding (het overbodig gebruiken van hoofdletters, wat wordt ervaren als "schreeuwen" in gesproken taal)

Doe geen crossposting (meerdere keren hetzelfde posten in verschillende forums).

Het PB-systeem (privé-berichten) mag niet gebruikt worden voor commerciële, illegale of lasterlijke doeleinden.

Maak geen overdadig gebruik van smiley's. Dit veroorzaakt een nutteloze overlast voor de webserver.

Het forum heeft een filterfunctie waarmee je berichten van andere gebruikers kan 'negeren'. Het wordt niet aanvaard dat op het forum gezegd wordt wie je filtert, noch dat men elkaar publiekelijk aanraadt om de filterfunctie voor iemand te gebruiken. Dit zou hetzelfde zijn als iemand kleineren. De filterfunctie dient voor je eigen gemak, niet om anderen te beledigen. Niemand is VERPLICHT om deze functie te gebruiken. Misbruik zal gesanctioneerd worden.

Het houvast-team heeft het recht om ad hoc te reageren op situaties die zij dwingend genoeg acht. In voorkomend geval dienen de betreffende richtlijnen van het houvast-team gerespecteerd te worden. Deze worden beschouwd als hebbende dezelfde waarde als een forumregel.Indien je van mening bent dat een posting tegen deze regels indruist, gebruik dan het icoontje Afbeelding, "Meld dit bericht", om ons hiervan op de hoogte te brengen. Deze link vind je rechtsbovenaan elk geplaatst bericht op het forum.

Postings die indruisen tegen bovenstaande regels zullen door het Houvast-team verwijderd worden !
Vragen, op- en aanmerkingen i.v.m. deze forumregels, mail naar info@houvast.be

Gesloten