Deregistratieprocedure

Afspraken en regels.
Hier kun je al je vragen, suggesties en op- of aanmerkingen over de site en/of het forum kwijt.
Neem even de moeite om dit door te nemen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Houvast-team
Berichten: 556
Lid geworden op: 11 okt 2003, 23:42

Deregistratieprocedure

Bericht door Houvast-team » 11 mar 2010, 23:06

Deregistratieprocedure

Iemand die niet meer op het forum aanwezig wil zijn kan ten alle tijde deregistratie aanvragen. Dit kan via een mail naar info@houvast.be of via een PB naar Houvast-Team

Gebruikers die hun deregistratie vragen worden niet direct gederegistreerd maar eerst toegevoegd aan de groep 'inactieven'.
Dit duurt 1 week, en is om te voorkomen dat er impulsief gehandeld wordt.

Inactief worden houdt in:
* De naam van de gebruiker wordt grijs ipv blauw en het woord 'inactief' verschijnt onder zijn/haar naam.
* Hij/zij kan de delen van het forum die enkel voor geregistreerden zijn, niet meer lezen, en geen PB's meer ontvangen. Hij/zij blijft echter wel bereikbaar via de mailfunctie van het forum. ( indien hij/zij in het gebruikerspaneel tenminste aangevinkt heeft dat andere gebruikers hem/haar per mail mogen contacteren.
Deze instelling kan ook na de toevoeging aan de groep 'inactieven' nog aangepast worden.)
* Indien er dringende redenen zijn kunnen we de week inactief overslaan en direct deregistreren

Als we na een week niets gehoord hebben wordt de gebruiker gederegistreerd.

Deregistratie houdt in:
* de account wordt verwijderd.
* Alle berichten van de gebruiker blijven staan maar er komt een nummer in de plaats van de nickname (berichten worden niet door het team verwijderd)

Indien de gebruiker tijdens de week inactief toch zou beslissen om te blijven, kan hij/zij dit laten weten, waarna hij/zij terug toegevoegd wordt aan de groep gewone geregistreerden. Alles is dan zoals het was.

Hij/zij kan ook beslissen om voor langere tijd bij de groep inactieven te blijven, wat inhoudt dat hij/zij later steeds kan vragen om zijn/haar account terug op te nemen.

Iemand die gederegistreerd is kan deze zich pas ten vroegste 2 maanden na de vraag om deregistratie opnieuw registreren. De berichten van voor de deregistratie blijven dan wel onder een nummer zichtbaar, dit kan niet meer ongedaan gemaakt worden.
In enkele gevallen (zoals gebruikers die zich laten deregistreren om niet gevonden te kunnen worden door een ex) kan het team beslissen deze periode in te korten.

Plaats reactie