Buurman Reus niet meer/nooit meer

Hier kan je verwijzen naar interessante boeken die je gelezen hebt met betrekking tot de thema's op deze site
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Houvast-team
Berichten: 575
Lid geworden op: 11 okt 2003, 23:42

Buurman Reus niet meer/nooit meer

Bericht door Houvast-team » 18 feb 2010, 14:45

Het informatieve prentenboek Buurman Reus niet meer/ nooit meer helpt kinderen om het overlijden van een dierbare te begrijpen en te verwerken.
Het boek bestaat uit een geïllustreerd verhaal, waarin een jongetje zijn buurman verliest met wie hij een hechte band had. Langzaam begrijpt hij dat de buurman nooit meer terug komt en krijgt hij te maken met zeer herkenbare gevoelens van onbegrip, angst en gemis. Achteraan in het boek is er een informatieve bijsluiter met tips voor ouders en opvoeders over hoe het kind best te benaderen met het nieuws over overlijden en hoe om te gaan met zijn reactie.

Dit boek is geschikt voor jonge kinderen die in aanraking komen met overlijden van een dierbare. Het jonge personage doorloopt een rouwproces waarbij hij zijn emoties deelt en met zijn gezinsleden bespreekt. Herkenbare gevoelens als onbegrip, angst en gemis komen aan bod. De jongen haalt ook leuke herinneringen op en blijft vasthouden aan zijn dagelijkse gewoontes als een manier om zijn emoties te verwerken. Het boek kan bijdragen tot betere begrip van de dood en de herkenning van eigen gevoelens in een boekpersonage werkt helend.

Uitgegeven bij Clavis, auteur: Stefan Boonen Illustrator: Minèn Van Alphen

Plaats reactie