Programma over scheiden

Oproepen ons toegezonden via mail
Gebruikersavatar
Houvast-team
Berichten: 564
Lid geworden op: 11 okt 2003, 23:42

Programma over scheiden

Bericht door Houvast-team » 18 jul 2020, 11:15

We ontvingen volgende oproep van de makers van een televisieprogramma over scheiden. We hebben telefonisch contact gehad met de dame en kunnen bevestigen dat hier een ernstige maatschappelijke insteek achter zit, geen sensatiezucht.
Warm aanbevolen dus voor wie een bijdrage wil leveren. Contact nemen kan via annelies@borgerhoff-lamberigts.be
Momenteel werken we aan een nieuw programma voor Eén over scheiden. We maken dit televisieprogramma voor de openbare omroep, vanuit de idee dat die een plicht heeft om een beeld te geven van wat er leeft in de maatschappij. Ook scheiden maakt deel uit van het dagelijkse leven: een snelle blik op de gemiddelde vrienden-en-kennissenkring, toont ons dat scheidingen geen zeldzame curiositeit zijn. Integendeel. En toch...praat niemand er graag over.

Daarentegen, zou het taboe doorbreken en hierover respectvol vertellen ZO helpend zou kunnen zijn voor zij die er nog door moeten, zij die er nog dagelijks mee worstelen of zij die nood hebben aan frisse input. Ook voor diegenen voor wie het (nog) een ver-van-hun-bed-gebeuren is, kan dit programma een boeiende blik zijn die mogelijke vooroordelen door elkaar gooit.
En net daarom willen we ons eraan wagen. We willen ervaringsdeskundigen in alle soorten en maten vragen hoe het voor hen was en wat ze hieruit meenemen of hopen te leren.

Ken of ben je zo iemand? Dan zou ik graag eens vrijblijvend bellen. Al was het maar voor de input en research, dus zonder dat je/die persoon effectief je/zijn/haar verhaal op televisie zou moeten doen.

Plaats reactie