23 juni: boekvoorstelling "Een week mama, een week papa?"

Hier vind je verwijzingen naar interessante lezingen, infosessies, workshops, enz.
Gebruikersavatar
Houvast-team
Berichten: 580
Lid geworden op: 11 okt 2003, 23:42

23 juni: boekvoorstelling "Een week mama, een week papa?"

Bericht door Houvast-team » 22 mei 2014, 21:52

Boekvoorstelling en colloquium aangeboden door het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en Uitgeverij Lannoo

'Een week mama, een week papa? Wat
kinderen bij een scheiding écht nodig hebben'

vrijdag 13 juni, 10-13u, campus HIGKinderen en ouders in de scheidingsstorm

Als ouders uit elkaar gaan, is dat voor alle kinderen, ongeacht hun leeftijd, een heftige gebeurtenis die hun veilige en vertrouwde wereld op zijn kop zet. Een periode van grote aanpassing dient zich aan. Het goede nieuws is dat we als volwassenen heel wat kunnen doen om kinderen te helpen bij het herstel van hun veerkracht. Verbinding is hierbij het sleutelwoord.

Wanneer ouders voorrang geven aan de noden en behoeften van de kinderen zetten ze een goede koers uit. Dat is geen eenvoudige opdracht in een periode waarin zij naast de eigen innerlijke strijd ook veel praktische regelingen moeten treffen. Daar kunnen ze gerust wat ondersteuning bij gebruiken. Dit boek wil hen daarbij helpen.


De storm trotseren

In 'Een week mama, een week papa?' zoeken psychotherapeute en docente Claire Wiewauters en familiaal bemiddelaar Monique van Eyken een antwoord op de vraag wat kinderen bij scheiding écht nodig hebben. Ouders en de omgeving vinden hier adviezen om kinderen nabij te zijn in deze turbulente periode. De auteurs laten zich inspireren door hun jarenlange ervaring in het werken met kinderen en ouders, en de inzichten uit recent onderzoek.


Scheiden: hoe en wat daarna?

Op vrijdag 13 juni neemt Claire Wiewauters ons mee in de verhalen van kinderen midden in de scheidingsstorm: hoe kunnen ze zich staande houden? Wat hebben ze nodig ? Hoe helpen we hen de storm te trotseren? Monique van Eyken wijst de weg naar de vuurtorenwachters en de seingevers die hulp kunnen bieden. Hoe kan de omgeving kinderen en ouders tot steun zijn? Zijn er hiaten en wat kan beter?

Ze krijgen repliek en aanvullingen van andere professionals die veel ervaring hebben met begeleiding van ouders of kinderen, tijdens of na scheiding. En van het publiek, want scheiding gaat ons allen aan.


Praktisch

Datum: vrijdag 13 juni 2014 van 10u tot 13u.
Plaats: Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (HUB-KAHO), Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
Deelname kost 30 euro (inclusief het boek) of 15 euro (zonder het boek).
De lunch is telkens inbegrepen.
Volledige programma en inschrijvingen

Plaats reactie