2 workshops Jan Storms - zelfbescherming in destructieve relaties en hoe ondersteun ik kinderen die omgaan met een dest

Hier vind je verwijzingen naar interessante lezingen, infosessies, workshops, enz.
Carol
Berichten: 111
Lid geworden op: 03 apr 2018, 16:25

2 workshops Jan Storms - zelfbescherming in destructieve relaties en hoe ondersteun ik kinderen die omgaan met een dest

Bericht door Carol » 28 mar 2019, 17:43

Workshop 1: zelfbescherming in destructieve relaties – psychopathie herkennen en hanteren
Verdiep je inzicht en oefen vaardigheden om jezelf te beschermen tegen destructieve personen. Leer en oefen eenvoudige en krachtige technieken van zelfbescherming, zodat je die paraat hebt en vloeiend kunt inzetten wanneer het echt nodig is.
Op vrijdag 26 april te Lochristi (Oost-Vlaanderen) ben je welkom om deel te nemen aan de workshop Zelfbescherming in destructieve relaties - psychopathie herkennen en hanteren. We doen dit in een kleine groep, zodat we diep kunnen ingaan op de kern van psychopathie. De workshop begint om 10:00 uur en eindigt om 17:30 uur. Let op: er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar!
In de workshop Zelfbescherming in destructieve relaties zoomen we in op de kern van wat psychopathie is en belichten het contrast met de leefwereld van geestelijk gezonde mensen. Dit verstevigt en verheldert je begrip van wat psychopathie is.
De afwisseling tussen het ondergraven van haar eigenwaarde en schijnbaar normaal of verleidingsgedrag kan iemand die prooi is lang laten twijfelen. Je wordt heen en weer gegooid tussen vrees en valse hoop. Wanneer je ook de ervaringen van de andere deelnemers hoort, ontvang je bevestiging van je eigen inzichten en ervaringen. Je twijfels verdwijnen. Het samen oefenen maakt het gemakkelijker om de zelfbeschermingstechnieken in de praktijk te brengen. Het oefenen is aangenaam waardoor de deelnemers er ook na de workshop graag mee aan de slag gaan.
Deelnamekosten
De deelnamekosten bedragen € 200,-. Belangrijk: je inschrijving is niet vrijblijvend. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Zorg er dus voor dat je er zeker van bent dat je kunt deelnemen voor je je inschrijft. Lees de voorwaarden. Mensen met een inkomen op bijstandsniveau kunnen voor €100,- deelnemen (gelieve een bericht te sturen waarin je aantoont dat je voor de korting in aanmerking komt).
Je krijgt gedrukte documentatie van de workshop om mee te nemen naar huis. In de workshop blijven we dicht bij de werkelijkheid, maar hanteren een lichte toets. Eerdere deelnemers lieten me weten dat zij zich lichter voelen, geïnspireerd en bemoedigd, klaar om de kennis en vaardigheden van de workshop toe te passen in de praktijk. Het kan de opmaat betekenen voor een nieuw hoofdstuk in je leven, waarin je zelf weer het stuur in handen hebt. We starten daarom om 10 uur en eindigen ten laatste om 17u30. Voor lunch wordt gezorgd. Gelieve ook aan te geven of je speciale behoeften hebt qua dieet.

Workshop 2: hoe ondersteun ik kinderen die omgaan met een destructieve ouder?
Op vrijdag 22 maart te Utrecht of vrijdag 3 mei te Lochristi ben je welkom om deel te nemen aan de workshop Ondersteuning van kinderen in een destructieve relatie. Het doel van deze workshop is om je (meer) handvatten te geven om kinderen te ondersteunen die omgaan met een ouder die zich destructief gedraagt.
Wanneer je zelf ervaren hebt hoe uitputtend en beschadigend de relatie met een destructieve persoon kan zijn, besef je dat de invloed die kinderen ondergaan van een destructieve ouder voor hen meestal nog zwaarder om te dragen is.
Een kind heeft veel energie nodig voor zijn ontwikkeling. De ontwikkeling van een kind dat mishandeld wordt, of dat in een rol geduwd wordt die van nature niet bij hem of haar hoort – het komt bijvoorbeeld in de ouderrol of in de rol van partner terecht – kan ernstig worden vertraagd of stagneren. De littekens opgelopen in de kindertijd zijn moeilijk uit te wissen.
Daarom is het van groot belang voor de kinderen zelf en voor de generaties die na hun komen, dat zij zoveel mogelijk beschermd worden, en wanneer dat niet helemaal mogelijk blijkt, om hun zoveel mogelijk ondersteuning te bieden.
Daarvoor is deze workshop bedoeld. We bespreken de invloed die kinderen ondergaan en hoe dat op hun uitwerkt. En we gaan aan de slag met wat je praktisch kunt doen, voor de kinderen en voor jezelf, om hun ontwikkeling zoveel mogelijk te ondersteunen en hun kansen op een gelukkig leven zo gaaf mogelijk te houden.
Deelnamekosten
De deelnamekosten bedragen € 135,-. Belangrijk: je inschrijving is niet vrijblijvend. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Zorg er dus voor dat je er zeker van bent dat je kunt deelnemen voor je je inschrijft. Lees de voorwaarden. Mensen met een inkomen op bijstandsniveau kunnen voor €90,- deelnemen (gelieve een bericht te sturen waarin je aantoont dat je voor de korting in aanmerking komt).
De omstandigheden kunnen het moeilijk maken om een kind ondersteuning te bieden, bijvoorbeeld wanneer een mishandelende ouder dwars ligt. Getoond wordt hoe je daar omheen kunt werken om de kinderen toch te kunnen geven wat ze hard nodig hebben.
Na de workshop heb je:
• Inzicht in de impact die een destructieve ouder heeft
• Praktische handvatten om de ontwikkeling van je kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen
• Manieren om een kind te begeleiden in het herstellen van toegebrachte schade
De workshop heeft een vrij vol programma. We starten daarom om 9u30 en eindigen ten laatste om 17u30. Voor lunch wordt gezorgd. Gelieve ook aan te geven of je speciale behoeften hebt qua dieet.

Inschrijven mogelijk via deze link: https://zelfbescherming.org/

Plaats reactie