DDR geheugen

Vragen en antwoorden over het gebruik van allerhande internettoepassingen.
Plaats reactie
081223

DDR geheugen

Bericht door 081223 » 07 sep 2008, 15:44

Ik werk hier nog met 512MB aan Ram geheugen en dat begint toch wat weinig te worden. volgens het boekje van mijn moederbord zou ik kunnen verhogen tot 2GB. Er zit nu 1 latje in van 512, bestaat dat nog DDR en zijn dat geen zotte kosten gezien de prijs van een nieuwe PC. Tot hoeveel zou ik moeten verhogen om de huidige programma's zonder problemen te kunnen draaien?
Ik heb een P4 van 2,4 Ghz
In het boekje staat
Memory: 3x 184-pin DDR DIMM sockets for up to 2GB memory
Supports PC2700/PC2100 (FSB533) or PC2100/PC1600 (FSB400) unbuffered non-ECC DDR-DIMMs


Geplaatst na 1 minuut 57 seconden:

Blijkbaar bestaat dat toch nog :D , maar waar vind ik terug of ik nu latjes van 233, 333 of 400 Mhz moet kopen :oops:

miaauw

Bericht door miaauw » 07 sep 2008, 15:54

instaleer aida even, en bekijk de specs van je pc, dan zie je dadelijk welk type ram je moet hebben.

Je kan ook altijd kijken op het latje wat in je pc steekt, meestal plakt daar wel een stickertje op waar het op staat.

Greetz Miaauw

081223

Bericht door 081223 » 07 sep 2008, 16:11

volgens AIDA Systeemgeheugen: 512MB (PC2700 DDR SDRAM)

Gebruikersavatar
Cyber
Berichten: 766
Lid geworden op: 29 jun 2008, 17:08
Locatie: Gent
Contacteer:

Bericht door Cyber » 07 sep 2008, 20:52

Normaal zou het zolang het DDR is, moeten werken. Dus 400Mhz zou moeten gaan, misschien niet aan die snelheid als je moederbord het niet aankan. Maar werken zal het normaal wel.

Best in de handleiding van je moederbord nakijken, daar staat een tabel in met de mogelijke combinaties. Of even opzoeken op de website van de fabrikant.

Nic

081223

Bericht door 081223 » 09 sep 2008, 18:53

Daarstraks naar de PC-winkel geweest en 1 GB 400Mhz gekocht.
Toen ik die in het middelste slot stak, kon ik mijn PC niet opstarten.
Op de plaats gestoken waar de 512 MB zat werkt die wel.
Als ik dan de 512 MB in het middelste slot steek start hij weer niet op.
Weet iemand hoe dit komt?

Gebruikersavatar
Cyber
Berichten: 766
Lid geworden op: 29 jun 2008, 17:08
Locatie: Gent
Contacteer:

Bericht door Cyber » 09 sep 2008, 19:13

Waarschijnlijk heb je 2 identieke latjes nodig op jouw moederbord. 2 x 512 of 2 x 1Gb bv. Normaal staat dat in het boekje van je moederbord vermeld.

Nic

Gebruikersavatar
cactus
Berichten: 2249
Lid geworden op: 07 mei 2006, 11:21
Locatie: Leuven
Contacteer:

Bericht door cactus » 09 sep 2008, 19:25

Op de binnenkant van je "deksel", de "behuizing" van je pc plakt meestal een sticker waarin wordt aangegeven in welke volgorde je je "slots" ram moet vullen. Kan ook zijn dat het in het boekje van je moederbord staat, indien je dit niet (meer) hebt, kan je dat wel ergens vinden op het internet. Sommige moederborden hebben moeite om verschillende "types" (merken of "groottes" ram te verteren). Het is ook mogelijk dat je je bios moet updaten, het is niet onmogelijk dat latjes ram van 1GB bij de fabricatie van je moederbord nog niet bestonden, en dat de software van je moederbord (de bios dus) dit maar haaks ondersteunt.

Dat zijn wel allemaal "maybe's" he...

C
"every new beginning comes from some other beginnings end"
(semisonic)
www.casacampello.be

081223

Bericht door 081223 » 09 sep 2008, 19:35

De vraag is van waar moet ik beginnen tellen? van links of van rechts?

De 512 stak in de rechtse en daar steekt nu ook de 1GB.
Ik moet toegeven dat ik nu al een serieus verschil merk.

In het boekje staat:

1.DDR DIMM sockets 2 and 3 share the same rows, so if you install a double-sided DIMM into DIMM2 socket, you must leave DIMM3 socket empty.
2.You may install single-sided DIMMs into DIMM2 and DIMM3 sockets at the same time but neither one can ve x16 DDR module.
3.Double sided x16 DDR DIMMs are not supprted on this motherboard.

Het moederbord is een ASUS P4PE

Gebruikersavatar
cactus
Berichten: 2249
Lid geworden op: 07 mei 2006, 11:21
Locatie: Leuven
Contacteer:

Bericht door cactus » 09 sep 2008, 19:53

Die slots zijn altijd genummerd he Jo (in hele kleine letterkes op je mobo) 8) Of anders.. rtfm he ;-)

C
"every new beginning comes from some other beginnings end"
(semisonic)
www.casacampello.be

Gebruikersavatar
Nickyboy
Berichten: 1089
Lid geworden op: 17 nov 2006, 10:10
Locatie: Drongen

Bericht door Nickyboy » 09 sep 2008, 19:59

ik heb hier nog geheugen liggen waar ik niets mee ben

iets van nec ireland,

aan de zijkant 2 sleufgaatjes, en beide kanten zijn bedekt mee chips

als er iemand iets mee is? dis nog van op werk.. :wink:
The power of love
A force from above
Cleaning my soul
The power of love
A force from above
A sky-scraping dove

081223

Bericht door 081223 » 10 sep 2008, 04:02

cactus schreef:Die slots zijn altijd genummerd he Jo (in hele kleine letterkes op je mobo) 8) Of anders.. rtfm he ;-)

C
Ik heb de rtfm nog eens opengedaan :oops: en het is dus wel degelijk van links naar rechts, wat eigenlijk ook logisch is volgens mij.
ik ben hier absoluut een leek in, maar moest die persoon die mijn pc ineengestoken heeft, dat latje in de eerste socket hebben gestoken ipv nr3 had ik nooit problemen gehad.
Maar het zal voor morgen zijn, vandaag smijt ik hem niet meer open :twisted:

Geplaatst na 7 uren 2 minuten 51 seconden:

Is het gelijk in welke volgorde ik deze plaats?
Eerst de 512 en dan de 1 GB of mag dat ook omgekeerd?

Gebruikersavatar
Cyber
Berichten: 766
Lid geworden op: 29 jun 2008, 17:08
Locatie: Gent
Contacteer:

Bericht door Cyber » 10 sep 2008, 05:04

Het is aangeraden om de grootste eerst te plaatsen.

Succes!

Nic

081223

Bericht door 081223 » 10 sep 2008, 18:41

Cyber schreef:Het is aangeraden om de grootste eerst te plaatsen.

Succes!

Nic
Het is gelukt, ik heb nu 1,5 GB ram geheugen en het verschil is enorm.

Bedankt allemaal voor jullie advies

Jo

20100226

Bericht door 20100226 » 10 sep 2008, 18:48

En ik maar denken dat het over Trabantjes, lege winkelrekken, Vopo's enz zou gaan.

Jammer, want dát DDR geheugen heb ik nog wel een beetje ;)

Plaats reactie