IT vraagje

Vragen en antwoorden over het gebruik van allerhande internettoepassingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
tea
Berichten: 959
Lid geworden op: 05 jun 2005, 11:46
Locatie: Antwerpen

IT vraagje

Bericht door tea » 12 feb 2017, 10:01

Het is een IT vraag ivm mijn job.

Wij werken met een ERP software programma van de firma Proteus in Nederland. Helemaal op maat gemaakt voor de firma maar volgens hen niet mogelijk om '' buitenshuis '' te raadplegen, laat staan mee te werken. Dus, al onze buitendienstmensen moeten constant naar het bedrijf bellen of mailen om info vanuit dit programma te bekomen. Vermits Proteus en het bedrijf waar ik werk van dezelfde eigenaar zijn is het moeilijk om hier een juist antwoord op te krijgen en zelf ben ik zeker geen specialist in deze materie. Maar ik kan dit moeilijk geloven ! Deze ERP systemen moeten toch ook beschikbaar kunnen zijn wanneer een vertegenwoordiger bij een klant of bij hem thuis zit ? Ik heb het gevoel dat ik met een kluitje in het riet weggestuurd wordt maar wil hier toch wel eens het fijne van weten ...

Bedankt alvast,

Tea

Gebruikersavatar
Werner
Teamlid
Berichten: 10341
Lid geworden op: 18 okt 2004, 09:22
Locatie: Pajottenland

Re: IT vraagje

Bericht door Werner » 12 feb 2017, 10:19

Een antwoord op basis van van wat ik weet over een andere ERP (Agresso van Unit4): indien buitenmedewerkers op een beveiligde manier (via een VPN) kunnen inloggen op jullie netwerk, dan moet er een manier bestaan om nadien ook op de ERP te geraken, ofwel omdat die een webinterface heeft, ofwel omdat na het inloggen ook het beveiligd aanloggen in de ERP (bvb via Citrix) kan gebeuren.
No one is useless in this world who lightens the burdens of another (Charles Dickens)

Gebruikersavatar
tea
Berichten: 959
Lid geworden op: 05 jun 2005, 11:46
Locatie: Antwerpen

Re: IT vraagje

Bericht door tea » 12 feb 2017, 18:26

Werner,

Bedankt alvast voor je info. Ik ga hieromtrent nu eens wat meer informatie opzoeken.

Gr.

Tea

Gebruikersavatar
Duiker
Berichten: 66
Lid geworden op: 14 nov 2013, 13:55
Locatie: Kontich

Re: IT vraagje

Bericht door Duiker » 18 feb 2017, 20:05

Ik werk voor een bedrijf waar we ons specialiseren in het "in de cloud" zetten van zo'n toepassingen, en het bereikbaar maken van eender waar. Zoals Werner al zei, met Citrix kan je dit gemakkelijk in orde brengen: de software staat centraal te draaien, en het is alsof jij op die server zit te werken (maar dan vanop eender welke PC). Makkie :wink:

Plaats reactie