Nieuwe chat

Afspraken en regels.
Hier kun je al je vragen, suggesties en op- of aanmerkingen over de site en/of het forum kwijt.
Neem even de moeite om dit door te nemen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Houvast-team
Berichten: 580
Lid geworden op: 11 okt 2003, 23:42

Nieuwe chat

Bericht door Houvast-team » 15 mei 2012, 07:01

Beste Houvasters

De Houvast-chat is reeds vele jaren een vaste waarde op onze website. De chat heeft zeker een functie in overeenstemming met de doelstellingen van Houvast. Er is plaats voor ernstige gesprekken, maar het mag ook al eens wat luchtiger zijn.

De software van de huidige chat wordt niet meer geüpdatet, wat de laatste tijd voor een aantal technische problemen zorgde.
Reeds geregistreerde maar nog niet geactiveerde personen hadden tot nu automatisch toegang tot de chat, dit is niet de bedoeling. Enkel geactiveerde gebruikers mogen toegang krijgen tot de chat.
Bovendien zijn er sinds het bestaan van de chat steeds weerkerende problemen, zowel onder de chatters onderling als door het gegeven dat de chat door sommigen als “jachtterrein” wordt gebruikt. Aan de basis van deze problemen ligt voornamelijk de mogelijkheid tot privé chatten, een functie die in de huidige chat niet kan uitgeschakeld worden.

Om al deze redenen heeft het team besloten om over te gaan tot het gebruiken van een nieuwe en andere chat. Bij deze nieuwe chat is de mogelijkheid tot privé chatten uitgeschakeld. We zijn van mening dat er genoeg andere kanalen bestaan zoals msn, fb, google enz om privé chatgesprekken te voeren.
Reeds geregistreerde maar nog niet geactiveerde personen hebben vanaf nu geen toegang meer tot de chat.
Ook van deze chatsessies zullen logs bijgehouden worden die door het team kunnen ingezien worden.

We hopen dat met deze beslissing de rust op de chat kan weerkeren en dat hiermee de overlast die de chat bezorgt kan teruggedrongen worden, zonder het kanaal volledig te hoeven schrappen.

De omschakeling naar de nieuwe chat zal gebeuren in de loop van de vooravond van vandaag 15 mei.

Het Houvast-team

Plaats reactie