Informatie

Informatie

Je kan op twee manieren informatie verzamelen over scheiden of uiteen gaan.
Bij Houvast vzw promoten we vooral de contacten onder lotgenoten en ervaringsdeskundigen - mensen die ervaringen uitwisselen en goede raad met elkaar delen is een warmere, meer menselijke manier dan het passief lezen van officiële informatie of teksten van experts. Voor deze contacten onder lotgenoten en het stellen van vragen kan je terecht op onze besloten Facebook groep - je kan er wel anoniem vragen stellen maar helaas laat Facebook niet toe van ook anoniem te reageren.

Officiële informatie

Federaal

De federale overheid heeft heeft een boel relevante informatie verzameld in de verschillende delen van een rubriek over scheiding op hun centrale site. Voor specifieke informatie over pensioenen na een scheiding is er een aparte rubriek van de Federale Pensioendienst

Vlaanderen

Ook de Vlaamse gemeenschap heeft informatie over scheiden verzameld in een rubriek op hun centrale site

Experten

Verenigingen van experten publiceerden ook een verzameling van nuttige teksten op hun sites, waar je ook contactinformatie van de kantoren in je buurt kan terugvinden

De rubriek "Scheiden en uit elkaar gaan" op notaris.be is een goed startpunt voor een zoektocht naar concrete informatie. Via het adresboek (rechts boven op de pagina) vind je makkelijk een notaris in de buurt.

Ook de informatieve site van Familierecht Vlaanderen bevat uitgebreide informatie die belangrijk is als je via de rechtbank zaken moet regelen - je vindt er ook de contactgegevens van een aantal advocaten en bemiddelaars. 

Officiële dienstverlening

Soms volstaat informatie verzamelen niet voor jouw specifieke situatie en heb je aangepast advies of hulp nodig - hiervoor kan je terecht bij een Centrum Algemeen Welzijnswerk, dat je naar gespecialiseerde instanties kan doorverwijzen.

Verder zoeken

De externe verwijzingen op deze pagina hebben we verzameld op de linkspagina.