Oproep nieuwe teamleden

19-03-2023

Om het succes van een vereniging te laten voortduren is het aangewezen om een mix van nieuwe en ervaren leden aan het roer te hebben; dat impliceert meteen ook dat er regelmatig voor vernieuwing wordt gezorgd in de groep die alles in goede banen probeert te leiden, zodat mensen die jarenlang hebben bijgedragen kunnen worden opgevolgd als hun leven een nieuwe wending neemt of als ze gewoon iets anders willen gaan doen.

Bij het Houvast-team is dat niet anders.
Daarom doen we bij deze een warme oproep aan jullie, de leden, om je kandidaat te stellen voor het Houvast-team.

Indien je regelmatig in 'de besloten forum groep' komt en er deelneemt aan 'de gesprekken', dan zal het toetreden tot het team weinig of geen extra tijdsbelasting voor je betekenen.
De meeste teamgesprekken gebeuren in een privégroep - exclusief voor de teamleden -; één keer per jaar wordt er wel formeel vergaderd omdat een VZW dat moet doen om in orde te blijven.
Binnen het team bestaat een taakverdeling, zodat teamleden kunnen bijdragen naargelang hun interesses; dat geldt ook voor de enkele evenementen die vanuit het team worden georganiseerd.
Elk nieuw teamlid kan dus zeker een steentje bijdragen.
Eigenlijk is de enige vereiste om teamlid te worden een vermogen tot discretie; in de zeldzame gevallen dat er conflicten ontstaan moet het team dan, na bespreking, collegiaal de knoop doorhakken.
Als Houvast iets voor jou betekende in een moeilijke periode, en je nu iets terug wil geven, stel je dan zeker kandidaat.
Wie nog twijfelt en met vragen zit, mag die zeker stellen.
Reageren kan per mail aan het team of per PB aan Houvast-team.